ČČK Trmice zapojen do pátrání po chlapci

03.03.2012 17:15

Včera, tj. 2. března 2012, kolem 17:45 spadl do Ždírnického potoka, protékajícím ústeckou čtvrtí Předlice, 9letý kluk. Okamžitě byly zalarmovány složky IZS, do pátrání se zapojily i Sbory dobrovolných hasičů.

V 19:30 jsme obdrželi od velitele JSDH Stebno výzvu k zapojení do pátrací akce. Výzva byla z naší strany akceptována a během 10ti minut se náš první zástupce účastnil hlavní operační porady, která proběhla na parkovišti u trmického hypermarketu OBI. Celkem se akce zúčastnili 4 zdravotníci ČČK Trmice, přičemž 3 v týlu a 1 s JSDH Stebno v terénu.

Společně s JSDH Stebno jsme se přesunuli ke kruhovému objezdu pod Větruší, kde jsme začali prohledávat levý břech řeky Bíliny proti směru proudu. Pátrání nám velice komplikoval špatně přístupný terén, tma a rozvodněná řeka s velikým průtokem. I když byly do pátrání nasazeny desítky hasičů, ať už profesionálních či dobrovolných, desítky policistů, ať už republikových či městských, i policejní vrtulník s termovizí, chlapce se nám nalézt nepodařilo.

Vzhledem ke špatným podmínkám byla pátrací akce odvolána v cca 21:00. Všechny jednotky se opět sjely k parkovišti OBI, kde pro tento den byla akce ukončena. Pátrání pokračovalo od 8:00 následující den, ale po 5ti hodinách bez výsledku byla akce s konečnou platností ukončena.

Fotogalerie - ČČK Trmice

Foto - Ústecký deník

Foto - Ústecký deník 2

Reportáž TV NOVA

Reportáž České televize

Reportáž televize Prima (09:30 min.)

 


(zdroj foto: www.blesk.cz) - v pravo náš zdravotník Lenka Tůmová

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Správce stránek: Viktor Nečas (mscck-trmice@seznam.cz)