ČČK Trmice u německého THW

03.03.2012 17:36

Dnes, tj. 3. března 2012, jsme v rámci projektu "Přeshraniční pomoc v případě katastrofy" navštívili německou organizaci Technisches Hilfswerk (THW), seznámili se s její činností a prakticky si vyzkoušeli jejich technické zázemí.

Zásahové síly THW tvoří experti a školení znalci v oblasti ochrany obyvatelstva. THW je na základě odborných znalostí a speciálníc techniky kompetentní partner pro požární sbor, policii a další organizace, jako je např. Červený kříž. Tato úzká spolupráce zajišťuje maximální ochranu obyvatelstva

V celém Německu dnes pracuje pro THW cca 76.000 dobrovolníků, mezi nimi jsou technici, inženýři a specialisté z jiných oborů. THW se skládá z osmi zemských svazů, 66 pracovišť a 665 místních svazů. THW má k dispozici více než 5.500 vozidel různých druhů s různým vybavením.

Zásahové síly THW zachraňují za použití techniky a odborných znalostí lidi a zvířata z nebezpečných situací, zachraňují cenné předměty, zajišťují provizorní provoz při různých poruchách (např. při výpadku proudu nebo při odstávce vody), zajišťují odklízecí práce a opravují cesty a přechody. Rozmanitost odborných skupin se odráží ve spektru nasazení THW: pomoc při povodních, při zásobování proudem a při instalování mobilních komunikačních centrál. Dále existují zvlášť pro nasazení v zahraničí tzv. jednotky rychlého nasazení v oboru záchranářství (SEEBA) a úpravy vody (SEEWA).

DRK Sebnitz (článek)

Fotogalerie

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Správce stránek: Viktor Nečas (mscck-trmice@seznam.cz)