ČČK Trmice u Horské záchranné služby DRK

28.04.2012 16:15

Dnes, tj. 28. dubna 2012, se zdravotníci ČČK Trmice opět zúčastnili projektového dne "Přeshraniční spolupráce v případě katastrofy", tentokrát u Horské záchranné služby DRK Saské Švýcarsko, v Rosethal - Bielathal.

Horská záchranná služba DRK Saské Švýcarsko je samostatnou složkou DRK, která však pracuje podle jeho zásad. Tvoří ji převážně dobrovolní členové, a to muži i ženy. Svou odborností spadá pod záchrannou službu DRK Sebnitz. Jejím základním úkolem jsou záchranné práce v Saském Švýcarsku, kde pomáhá především turistům, lyžařům a horolezcům (a to i Čechům). Zajímavostí je, že v oblasti Saské Švýcarsko je podél turistických tras rozmístěno na 52 dřevěných boxů, které obsahují základní zdravotnický materiál pro neodkladnou první pomoc. Tyto boxy jsou přístupné všem turistům.

 

Dopoledne projektového dne bylo zaměřené na prezentaci práce Horské záchranné služby DRK Saské Švýcarsko, doplněné o praktickou ukázku jejich vybavení.

V průběhu odpoledne si mohli účastníci projektového dne prakticky vyzkoušet práci Horské záchranné služby, a to v podobě figuranta při záchraně z pískovcové skály.


(fotogalerie)

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Správce stránek: Viktor Nečas (mscck-trmice@seznam.cz)