akce "Světluška 2009"

09.09.2009 17:54
Zábavné odpoledne s MS ČČK Trmice
 
Hlavně pro děti, ale i dospělé, jsme 9. září 2009 na Lidickém náměstí připravili zábavné odpoledne, na podporu projektu Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu.
 
Připraveno bylo celkem 5 stanovišť, na kterých si mohli návštěvníci odpoledne vyzkoušet běžné každodenní činnosti avšak se zavázanýma očima a se všemi nástrahami, se kterými se nevidomí potýkají. Ať už to bylo mazání chleba a nalévání vody do kelímku (v prostorách Cafe Naše adresa), chůze poslepu, určování hodin či všedních předmětů.
 
Kdo se soutěžení přímo nezúčastnil, mohl si popovídat s ústeckými fotbalisty, kteří se na akci přišli podívat, a dostal od nich podepsaný plakát.
 
Všechna stanoviště byla soutěžní. Na úplný závěr čekalo na 8 soutěžích losování o hodnotné ceny, které nám věnovali naši sponzoři (pekárna Inpeko, hokejisté z HC Slovanu a fotbalisté z FK Ústí nad Labem)
 
Po celou dobu soutěžního odpoledne bylo možné si od procházejících "Světlušek" zakoupit za symbolickou cenu výrobky na podporu nevidomých v ČR, jejichž autorkou je výtvarnice Pavly Francové - magnetky, náramky, přívěšky na klíče.
 
Akce i její myšlenka, pobavit děti a dospělé, se setkala s úspěchem a přibližný počet padesáti návštěvníků je toho jasným důkazem.
 
Děkujeme všem sponzorům za věnované ceny, taktéž i Střední odborné škole Stará 100, která nám poskytla dobrovolníky z řad jejího studentstva.
 
Děkujeme…
 
Sponzoři akce:
 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Správce stránek: Viktor Nečas (mscck-trmice@seznam.cz)