Ukázka spolupráce s IZS

09.06.2010 13:35

Pro malé i velké diváky se tuto sobotu uskutečnila preventivně dopravní akce v nákupním parku Trmice, na parkovišti před Obi. Návštěvníci zde mohli zhlédnout ukázku kaskadérů, hasičského záchranného sboru a Českého červeného kříže.

Mimořádně nebezpečné kousky s motokárou, motorkou i autem - to vše zde předváděli divákům kaskadéři. O adrenalin v krvi pak nebyla nouze. Někteří šťastně vylosovaní jedinci si mohli na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je, když osobní auto jede na boku jen po dvou kolech. Rozhodně nic z toho nedoporučujeme zkoušet.

Velikou pozornost zejména malých dětí a jejich tatínků přitáhla přítomná technika hasičského záchranného sboru z ústeckých Všebořic (HZS). Mohutná hasičská i technická auta se v krátkém čase staly hlavní pozorností dětí. Hasiči také ukázali svoji chloubu - auto s žebříkem, které se dá vysunout až do výše přes 50 metrů. Následně z něj provedli ukázku slanění.

Třetí statickou ukázkou byla prezentace ústeckého a trmického Českého červeného kříže (ČČK). Kolemjdoucí si mohli vyzkoušet na připravené figuríně praktické oživování. Byl jim představený i automatický externí defibrilátor (AED), které dokáže pomocí jednoduchého elektrického mechanismu zjistit přítomnost životních funkcí, situaci vyhodnotit a slovně vést laiky k záchraně života.

Perličkou sobotního odpoledne byla ukázka spolupráce HZS a ČČK při simulované autonehodě, kdy kaskadér své osobní auto převrátil na střechu. Úkolem hasičů bylo vyproštění "zraněného" řidiče a jeho předání do rukou zdravotníků ČČK. Ti následně provedli celkovou zdravotnickou prohlídku a ošetřili poranění.

Celým zábavným odpolednem provázel známý moderátor TV NOVA Standa Berkovec.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Správce stránek: Viktor Nečas (mscck-trmice@seznam.cz)