školení Zdravotník zotavovacích akcí

18.04.2011 18:41

V neděli 17. dubna byl na ZŠ Trmice ukončen kurz Zdravotník zotavovacích akcí, který úspěšně dokončilo celkem 9 frekventantů (100 %).

Tento kurz, který je akreditovaný MŠMT, byl primárně určen pro učitele všech typů školských zařízení. V celkem 40 hodinách se účastníci kurzu seznámili s teorií a praxí první pomoci, s prací zdravotníka na zotavovací akci, s hygienou a epidemiologií, s fyziologií a anatomií člověka včetně praktického nácviku záchrany tonoucích, a celkově se tak připravili pro výkon funkce "zdravotník zotavovacích akcí".

Poslední den kurzu byl věnován prozkoušení jejich nově nabytých znalostí a dovedností: písemný test a praktická zkouška.

Kurz se uspořádal ve spolupráci s Úřadem Oblastního spolku ČČK Ústí nad Labem, Místní skupinou Trmice a Akademií plavčíků ČR.

Děkujeme Viktoru Nečasovi za přípravu a hlavní část školení, Petru Urbanovi za průpravu záchrany tonoucích, Radku Kobylákovi za pomoc při školení a Mladým dobrovolníkům (z kurzu Mladý záchranář Místní skupiny Trmice) za práci figurantů.

Všem, kteří kurz úspěšně absolvovali, blahopřejeme.

Fotky z kurzu najdete zde...

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Správce stránek: Viktor Nečas (mscck-trmice@seznam.cz)