Projektový den u ČČK Trmice

12.05.2012 17:55

Dnes, tj. 12. května, jsme pro všechny účastníky přeshraničního projektu "Přeshraniční spolupráce v případě katastrofy" uspořádali projektový den.

Obsahem projektového dnu byl dopolední praktický nácvik záchrany tonoucího, a to v Městských lázník pod lektorem a zdravotnickým instruktorem Místní skupiny ČČK III Ústí nad Labem, Petrem Sejkorou.

Po obědě, který připravili pro své kolegy členové ČČK Trmice, se pak všichni seznámili s prací Místní skupiny ČČK Trmice, a to od jejího založení po součanost. Následovala prezentace činnosti JSDH Stebno s velitelem Martinem Šlosserem.

Na odpoledne bylo pro účastníky projektového dne, ve spolupráci mezi zdravotníky ČČK Trmice a hasiči JSDH Stebno, připraveno praktické cvičení: průzkum evakuované školy ve smíšených česko-německých skupinách zdravotníků, poskytnutí první pomoci a transport. Vše bylo stíženo tím, že každá smíšená skupina dostávala rozkazy přes vysílačky, a to opět ve dvojjazyčném provedení.

Celý projektový dne skončil v cca 14:30.

Příští projektový den, a to poslední, se uskuteční o víkendu 15. - 16. června 2012 u DRK Sebnitz.

Tímto bych velice rád vyzdvihl a ocenil práci čelnů a dobrovolníků ČČK Trmice, kteří se maximální měrou zasloužili o přípravy a hladký průběh celého projektového dnu!


(fotogalerie)

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Správce stránek: Viktor Nečas (mscck-trmice@seznam.cz)