Nové zásahové přilby pro zdravotníky ČČK

29.09.2012 09:48

Dnes, tj. 29. září 2012, se vybavení zdravotníků ČČK Trmice rozšířilo o nové zásahové přilby zn. Petzl - Alveo Best, a to v počtu 5 ks.

Přilby budou naši zdravotníci využívat především při "ostrém" nasazení v rámci spolupráce se složkami IZS. Připomeňme, že se zdravotníci ČČK Trmice již několikrát podobných akcí účastnili. Např. v roce 2012 pátrali po utonulém chlapci v Bílině, pátrali po ztraceném muži na Střekově nebo pomáhali vyprošťovat zavalenou ženu v Předlicích.

Údaje o přilbých od výrobce:

  •  Lehká přilba s pohodlnou pěnovou výstelkou, kterou není na hlavě téměř cítit. Náraz je pohlcen deformací lehčené polystyrenové výstelky. Nastavovací systém CenterFit zaručuje přesné vycentrování a optimální stabilitu přilby na hlavě. Má postranní sloty pro připojení ochrany sluchu, otvory se závitem pro přišroubování ochranného štítu VIZIR, zdířku pro připojení svítilny PIXA, 4 klipy pro připojení čelové svítilny s elastickým páskem. Podbradní pásek je konstruovaný pro snížení rizika ztráty přilby během pádu (pevnost větší než 50 daN). Skořepina bez odvětrávacích otvorů chrání proti úrazu elektrickým proudem a roztaveným stříkajícím kovům. K dostání ve třech barvách. Splňuje následující normy:
    • CE EN 397 a CE EN 12492 pro ochranu před nárazy
    • CE EN 397 a CE EN 50365 pro ochranu před úrazem elektrickým proudem
    • CE EN 397 na roztavené stříkající kovy, boční deformace a použití v nízkých teplotách

Přilby byly zakoupeny díky finanční dotaci od města Ústí nad Labem. Tímto bychom chtěli městu rádi poděkovat!

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Správce stránek: Viktor Nečas (mscck-trmice@seznam.cz)