Námětové cvičení s JSDH Stebno

07.10.2011 18:52

Včera, tj. 6. října 2011, jsme se zúčastnili námětového cvičení v terénu s jednotkou SDH Stebno.

Námětem cvičení byla srážka dvou parašutistů ve vzduchu, jejich vyhledání ve špatně přístupném terénu, primární zdravotnické ošetření (MS ČČK Trmice) za podpory technické první pomoci (SDH Stebno), včetně transportu na přístupné místo a (fiktivní) předání složkám IZS (ZZS a HZS).

Po přejezdu na místo cvičení podal velitel zásahu (SDH Stebno) základní informace (počet zraněných, oblast, terén, stav rojnice apod.). Následně začala první část pátrání, která nás zavedla do dosti nepřístupné části Podlešínského okolí (nízké lesíky plné šípků, větví a trnů). V rámci druhé rojnice se podařilo lokalizovat první poraněnou - parašutistku, která byla neprodleně ošetřena zdravotníky týmu (MS ČČK Trmice).

Pokračující rojnice našla na skalním převisu nad řekou Labe druhého zraněného - parašutistu, ke kterému se zdravotník (MS ČČK Trmice) musel cca 20 m slanit. Následovalo patřičné ošetření a za technické první pomoci lezeckého družstva SDH Stebno, byl i tento poraněný transportován na přístupné místo pro primární jednotky IZS (fiktivní přítomnost).

Celé námětové cvičení mělo jeden společný cíl: prověřit fyzickou zdatnost, psychickou odolnost, materiální vybavení a praktické znalosti a dovednosti v oboru všem zúčastněných složek (SDH Stebno a MS ČČK Trmice). V žádném případě se nejednalo o snahu suplovat první sled IZS!

Z pozice velitele zásahu (SDH Stebno) a velitele zdravotnického družstva (MS ČČK Trmice) toto námětové cvičení splnilo výše uvedený cíl. Ke společnému působení obou složek druhého sledu IZS budou podobná námětová cvičení brzy následovat.

První foto z akce naleznete zde...


 
Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Správce stránek: Viktor Nečas (mscck-trmice@seznam.cz)