Krajské kolo Hlídek mladých zdravotníků

11.06.2010 13:31

V pátek 11. června 2010 proběhlo na Základní škole Bílá cesta v Teplicích Krajské kolo Hlídek mladých zdravotníků Českého červeného kříže (HMZ), které pořádal teplický Český červený kříž (ČČK) společně s teplickou Mládeží ČČK. Této soutěže se zúčastnilo i družstvo z ústecké ZŠ Anežky České.

Do krajského kola se probojovaly hlídky z ústeckého a libereckého kraje, vždy jen jedna z okresních kol, které se pořádaly v dubnu. V samotné soutěži byly hlídky rozděleny podle kategorií, a to na I. stupeň (1. - 5. třída) a II. stupeň (6. - 9. třída). Celkem se v pátek sešlo na sto soutěžících.

Všechny hlídky musely prokázat znalosti v poskytování první pomoci při simulovaných situacích, kdy hlavní roli hráli reálně namaskovaní figuranti. Ošetřovaly tak například tepenné krvácení z bérce, popálené dlaně nebo bezvědomí aj. Nechybělo ani stanoviště, které procvičilo jejich schopnosti v oživování.

V konečném pořadí obsadila ústecká hlídka, ve složení Domiika Němcová, Kristýna Gerzaničová, Sarah Burdová, Petra Ševčíková, Kristýna Řádková (s doprovodem Mgr. Lenky Kozelkové), pěkné deváté místo.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Správce stránek: Viktor Nečas (mscck-trmice@seznam.cz)