Humanitární krize v Ústí nad Labem

07.02.2012 12:51

Od prvních únorových dnů zasáhly celou Českou republiku silné mrazy, které místy dosahovaly v nočních hodinách až - 30 C.

V Ústí nad Labem byla v pátek 4. února 2012 vyhlášena humanitární krize, se zvláštním ohledem na lidi bez přístřeší. Primátor města požádal místní neziskové organizace, Český červený kříž nevyjímaje, aby po dobu krize otevřely svá sídla a poskytly tak bezpečné a teplé útočiště těmto lidem, a to s 24hodinovým provozem.

Ústecký ČČK své sídlo také poskytl, s kapacitou max. 15 míst. Lidé bez přístřeší se zde mohou ohřát, dostanou horký čaj, teplou polévku a zimní oblečení. Mohou zde i přespat a přečkat tak v teple nejtužší zimní mrazy.

Na provozu ústeckého ČČK se po personální stránce starají vždy 2 směny (á 2 zdravotníci), a to denní a noční. V drtivě většině se skládají ze členů či dobrovolníků ČČK (Místní skupina ČČK Trmice a Místní skupina ČČK 2 - Ústí nad Labem). Směnám též vypomájají dobrovolní hasiči (SDH Stebno a SDH Ústí nad Labem 2).

Od města Ústí nad Labem jsme obdrželi nouzový humanitární materiál - spacáky a karimatky. Horké polévky se do evakuačního centra dovážejí z Domova důchodců Velké Břeno.

Po celou dobu humanitární krize i nadále potřebujeme hlavně:

  • teplé zimní oblečení + boty (i obnošené)
  • teplé přikrývky (deky)
  • čerstvé pečivo (chléb)

Děkujeme všem těm, kteří se podíleli a podílejí na zvládání humanitární krize!

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena. Správce stránek: Viktor Nečas (mscck-trmice@seznam.cz)